Zdravilna kura s pegastim badljem ni nujno dolgočasna!
Jesen je obdobje, ko narava ponuja bogastvo plodov in semen, kot je na primer pegasti badelj.
Danes vam prinašamo hranljive, okusne recepte s pegastim badljem.
Spoznali boste, kako se lahko lepo kombinira s tradicionalnimi jedmi in tako popestri prehrano vseh nas!
Zaradi njegove preproste uporabe bo vaša prehrana postala raznolika in še bolj okusna kot doslej!
Uporaba pegastega badlja pri kuhanju – NASVETI IN TRIKI Vašega Zeliščarja!
Pri uporabi pegastega badlja v kuhinji je treba upoštevati določene smernice, da se ohranijo njegovi učinki.
Tukaj je nekaj pomembnih nasvetov, na katere morate biti pozorni pri kuhanju s Pegastim badljem:
Temperatura kuhanja
Pegasti badelj je občutljiv na visoke temperature, zato ga je priporočljivo dodati šele ob koncu priprave jedi, ko ima hrana sobno temperaturo in je pripravljena za uživanje.
Kakovost surovin
Izberite kakovosten Pegasti badelj. Poiščite kakovostne in preverjene blagovne znamke, da boste prepričani o učinkovitosti izdelka.
Primerna količina
Uporabite priporočen odmerek ki je naveden na embalaži izdelka.
Naš NAMIG:
Ne pozabite prilagoditi odmerka glede na število oseb, ki jim boste jed postregli.
Slasten domač jogurt s pegastim badljem
POSTOPEK:
1. Mleko v loncu na srednji temperaturi segrejte na 80 °C.
Če doma nimate termometra, opazujte, kdaj začnejo nastajati mehurčki. Mleko odstavite z ognja, pokrijte s pokrovom in pustite, da se ohladi na 40 °C.
2. Jogurt dajte v skledo in ga zmešajte s toplim mlekom. Nato ga prelijte v čiste, suhe kozarce (6 kosov po 150 ml) in tesno zaprite.
3. Pustite ga dozoreti. Kozarce položite v termo vrečko ali jih ovijte z odejo, da ohranite stalno temperaturo.
Med zorenjem jogurta se na površini pogosto pojavi voda; pred uživanjem jo odlijte.
4. Jogurt postrezite z vašim najljubšim sadjem, za bolj zdravo prebavo pa priporočamo, da mu dodate 2 čajni žlički pegastega badlja, ki daje jogurtu blag okus po oreščkih
Naš NAMIG:
Če je jogurt preredek, med zorenjem morda ni bil na stalni temperaturi.
Ali veste, kakšna je razlika med jogurtom in mlekom pri jemanju Pegastega badlja?
Takoj po uživanju pegastega badlja, ne priporočamo pitja kravjega mleka, saj je le-to težko prebavljivo.
Obstaja razlika med mlekom in kislimi mlečnimi izdelki, saj je njihova priprava drugačna.
Kisli mlečni izdelki, kot sta jogurt ali kefir, so v redu, saj je fermentirano mleko v kislih mlečnih izdelkih zelo dobro prebavljivo. Zaradi tega kisli mlečni izdelki prispevajo k izboljšanju črevesne mikroflore. Prav tako vredu so rastlinski nadomestki mleka.
Okusno zeliščno maslo s pegastim badljem
POSTOPEK:
1. Preden začnete pripravljati maslo, počakajte, da se zmehča na sobno temperaturo, da ga bo lažje obdelovati. Nato ga dodajte v skledo.
2. Dodajte zdrobljen ali drobno sesekljan strok česna.
3. Začinite s soljo.
4. Zelišča drobno sesekljajte in jih dodajte maslu.
5. Dodajte pegasti badelj.
6. Vse skupaj temeljito premešajte.
7. Začinjeno maslo prenesite na folijo za živila. Zavijte, oblikujte valj in zavijte robove.
Shranjujte v hladilniku in uporabite po potrebi.
Pegasti badelj je eden od naravnih čudežev,ki nam lahko pomaga ohranjati jetra v dobrem stanju. Zaradi svojih koristnih lastnosti, s katerimi prispeva k pravilnemu delovanju jeter, je pegasti badelj odličen dodatek za vsakodnevno uporabo kot tudi za tradicionalno kuhinjo.
Poskusite pegasti badelj tudi vi…
-
NAŠ
NASVET!Pegasti badelj – Zdravilna kura za razstrupljanje 5+1 brezplačno
Original price was: 60.00€.49.90€Current price is: 49.90€. Dodaj v košarico -
Akcija!
Pegasti badelj – Zdravilna kura 10+2 za 2 osebi po super ceni
Original price was: 118.20€.96.90€Current price is: 96.90€. Dodaj v košarico -
Akcija!
Pegasti badelj MEGA PAKET 20+5! Zdravilna kura za 4 osebe
Original price was: 250.50€.184.50€Current price is: 184.50€. Dodaj v košarico